Alumni UP delavnice: Prihodnost trga dela

20. oktober 2022 I 14:00 – 15:00 I Stožice I Karierni sejem Alumni UP

Po uspešno izpolnjeni prijavnici boste na mail prejeli vse informacije povezane s prijavo na delavnico.

PRIJAVA NA Alumni UP

Si želiš izvedeti več o trendih na trgu dela? Pridruži se naši delavnici, kjer bomo diskutirali o razlogih za spremembe, o nujnih prilagoditvah tako s strani podjetja kot tudi s strani zaposlenega ter o tem, kam nas pelje prihodnost trga dela.

Opis delavnice:

Razmere na svetu v zadnjih par letih – vojna, pandemija – so drastično vplivale na trg dela in njegovo preobrazbo. Digitalizacija, avtomatizacija in umetna inteligenca so spremenile potrebe zaposlovanja za 360 stopinj, saj se je veliko človeških procesov nadomestilo s tehnologijo. Posledično se je sprožila gradnja na krepljenju atributov kot so mehke veščine, personalizacija in osebni pristop.

Skladno s tem so se ustvarila nova delovna mesta, kreiral se je način dela, ki je povzročil menjavo vrednot. Trenutnim trendom morajo delodajalci slediti, da ostanejo konkurenčni in da sploh imajo dovolj kadra za opravljanje dela. Kar je bila še dve leti nazaj prednost delodajalca, je zdaj nujno potrebna praksa! Zaradi vseh sprememb so se razvile nove oblike zaposlovanja, delo je postalo časovno veliko bolj fleksibilno, sproščeno, kulturno in geografsko raznoliko – torej, usmerjeno k posamezniku. Kakšne prilagoditve trendom na trgu dela so trenutno aktualne in kaj lahko v prihodnosti pričakujemo, boste izvedeli na delavnici.

Kaj se boste naučili?

  • Kaj ponujajo agilni delodajalci,
  • kaj pričakovati na modernem delovnem mestu,
  • kako se učinkovito odzvati na spremembe na trgu dela,
  • kam stremi prihodnost.

Kdaj? 20. oktober 2022, od 14:00 do 15:00

Kje? V Stožicah, v sklopu kariernega sejma Alumni UP

Z vami bosta Tina Posavec in Sara Berkopec iz podjetja Be-terna.

PRIJAVA NA Alumni UP