Alumni UP delavnice: Psihološko testiranje

20. oktober 2022 I 15:00-16:00 in 17:00-18:00 I Stožice I Karierni sejem Alumni UP

AlumniUp-Katja Trbanc

Po uspešno izpolnjeni prijavnici boste na mail prejeli vse informacije povezane s prijavo na delavnico.

PRIJAVA NA Alumni UP

Psihološko testiranje pri posameznikih izzove različna občutja, vse od strahu pa do pričakovanja. Strah je odveč, saj psihologi nismo super junaki z močjo branja misli, je pa testiranje odlično orodje, ki ga lahko uporabite za osebni in strokovni razvoj.

Opis delavnice:

V sklopu delavnice bomo raziskali različne vrste psiholoških testov, njihove cilje in kako lahko rezultati vplivajo na posameznikove možnosti za zaposlitev. Prav tako bomo razpravljali o tem, kako lahko udeleženci izkoristijo rezultate testiranja za lastno osebno in poklicno rast.

Kaj se boste naučili?

  • Razumevanje namena in obsega psihološkega testiranja v selekcijskih postopkih.
  • Odkrivanje različnih vrst psiholoških testov in kaj merijo (npr. osebnost, sposobnosti, poklicne interese itd.).
  • Kako interpretirati rezultate psiholoških testov in kako jih lahko uporabite za boljše razumevanje svojih močnih točk in področij za izboljšavo.
  • Spoznavanje strategij za obvladovanje stresa in priprave na psihološko testiranje, da boste lahko pokazali svoj resnični potencial.
  • Diskusija o etičnih vidikih psihološkega testiranja in vaših pravicah kot testiranca.
  • Razumevanje, kako lahko rezultati psiholoških testov vplivajo na vašo kariero in kako jih lahko uporabite za osebni in poklicni razvoj.

Kdaj? 20. oktober 2022, od 15:00 do 16:00 in 17:00 do 18:00

Kje? V Stožicah, v sklopu kariernega sejma Alumni UP

Z vami bo Katja Trbanc, ki je magistrica psihologije, specializirala se je za razvoj kadrov in organizacij. Zaposlena je v podjetju Kompetenca, kjer je zadolžena za storitve psiholoških ocenjevanj posameznikov in organizacij. Ima vrsto izkušenj na področju ocenjevanja potencialov, sama pa pravi, da je vesela, da lahko na tak način pripomore k osebnem in strokovnem razvoju posameznikov.

PRIJAVA NA Alumni UP