Alumni UP delavnice: Sodelovanje premika meje. Za začetek tiste v glavi.

20. oktober 2022 I 12:00 – 19:00 I Stožice I Karierni sejem Alumni UP

Po uspešno izpolnjeni prijavnici boste na mail prejeli vse informacije povezane s prijavo na delavnico.

PRIJAVA NA Alumni UP

Na delovnih mestih se danes srečujejo različne generacije z različnimi izkušnjami, znanji in odgovori na delovne izzive. Za uspešno sodelovanje je pomembno umerjeno usklajevanje njihovih vrednot, prepričanj in pričakovanj, kar je pod pritiskom produktivnosti v gospodarskem sektorju lahko zelo zahtevna naloga.

Opis delavnice:

Vsak, ki se želi naučiti nekaj novega, naj se obda s tistimi, ki vedo več. Zato smo skupaj z Zavodom Tevefon pripravili brezplačno »MEGA delavnico«, ki z vnaprej posnetimi video vsebinami uči o pomenu in prednostih medgeneracijskega sodelovanja. Delavnice pa so le en od delov projekta »Vsi zmagujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt podpirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza.

Kaj se boste naučili?

Iz oči v oči se bomo v video vsebinah srečali s stereotipi, ki veljajo za vse generacije (Generacija Babyboom, generacija X, generacija Y in generacija Z). Na zabaven način bomo skupaj poiskali odgovore na vprašanja:

  • Katere stereotipe, ki otežujejo komuniciranje z ostalimi generacijami pripisujete pripadnikom vsake generacije?
  • Kaj pa so dobre lastnosti teh generacij in kaj lahko vsaka generacija nauči ostale?
  • Kako naj torej ekipa predstavljena v videu sodeluje? Kako naj se lotijo komuniciranja, da pridejo do rešitve?
  • Našli predlog aktivnosti, ki bi jo uvedli na delovnih mestih z namenom spodbujanja boljšega medgeneracijskega sodelovanja (lahko gre za kratkotrajno delavnico oz. aktivnost ali pa za bolj dolgoročno prakso v podjetju).

Sodelovalnica, osrednji prostor in spletno mesto projekta »Vsi zmagujemo, ko sodelujemo«, združuje informacije o projektu, svetuje, deli rezultate raziskav, primere dobrih praks medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu, informira o izvedbi delavnic v okviru projekta, vabi k prijavi na natečaj MEGA in ostalim projektom, ki spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje ter obvešča o novostih.

Kdaj? 20. oktober 2022, od 12:00 do 19:00

Kje? V Stožicah, v sklopu kariernega sejma Alumni UP

     Pristop    

Ministrstvo za delo       EU

PRIJAVA NA Alumni UP