KLUB BETA GAMMA SIGMA

Klub Beta Gamma Sigma je častno združenje najboljših študentov in diplomantov poslovnih ved AACSB akreditiranih šol.

Beta Gama Sigma

Klub Beta Gamma Sigma (BGS) je častno združenje (honor society) najboljših študentov in diplomantov poslovnih ved AACSB akreditiranih šol. Grške črke abecede, ki sestavljajo ime združenja, simbolizirajo čast (Β – Bebaeos), modrost (Γ – Gnosis) in prizadevnost, iskrenost (Σ – Spoude). Poslanstvo BGS je nagraditi akademsko odličnost ter preko mreženja in ustvarjanja različnih priložnosti spodbujati osebni in strokovni razvoj svojih članov.

Združenje BGS so ustanovile leta 1913 tri univerze v ZDA, z namenom nagraditi akademsko odličnost svojih najboljših študentov ter jim ponuditi možnost mreženja. Po letu 1921 je včlanitev omejena izključno na študente AACSB akreditiranih šol. Na Ekonomski fakulteti smo se odločili, da z ustanovitvijo lokalnega oddelka združenja v 2012 (poimenovali smo ga Klub BGS EF) kot prva šola v regiji svojim študentom ponudimo enake možnosti, kot jih v mednarodnem okolju uživajo najboljši študenti vrhunskih poslovnih šol.

Članstvo je doživljenjsko in prinaša različne koristi. V prvi vrsti je to priložnost za diferenciacijo, za izstop iz množice. Mnogi delodajalci v mednarodnem okolju dajejo prednost BGS članom pri zaposlovanju, saj članstvo dokazuje njihovo akademsko odličnost. Člani imajo priložnost sodelovati v štipendijskem programu in študentskem forumu vodij, upravičeni so do uporabe storitev BGS kariernega centra ter sodelovanja na dogodkih v okviru BGS alumni mreže.

Včlanitev v združenje BGS je možna izključno na povabilo.

Izbor študentov, ki bodo povabljeni v Klub BGS EF, poteka enkrat letno, na podlagi kriterijev, ki jih je sprejel Senat Ekonomske fakultete v skladu s smernicami BGS. Članske listine se podelijo v okviru posebne slovesnosti (Induction Ceremony).

Vabimo vas, da si ogledate tudi spletno stran betagammasigma.org, kjer so na voljo številne informacije o združenju. Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na svetovalko Kluba BGS EF, prof. dr. Katjo Mihelič, po e-pošti na katja.mihelic@ef.uni-lj.si ali pa jo pokličite v času govorilnih ur.

Smo to kar počnemo. Odličnost ni dejanje, ampak navada.

Aristotle

Perfekcija ni mogoča, ampak, če loviš perfekcijo lahko ujameš odličnost.

Vince Lombardi

KONTAKT

Katarina Katja Mihelič
Svetovalka kluba BGS EF
T: (01) 5892-817
Pisarna: P-312
katja.mihelic@ef.uni-lj.si

The International Honor Society Beta Gamma Sigma
Ugodnosti za člane
Povežite se s člani