Čuječa gibalnica

OPIS SOUSTANOVITELJICE

Sem Julija Planinšek, inštruktorica vodenih vadb, varne vadbe v nosečnosti in po porodu ter soustanoviteljica Čuječe gibalnice. Svojo pot izražanja preko gibanja sem začela v otroštvu kot plesalka modernih tekmovalnih plesov, danes pa imam s poučevanjem več kot 10 let izkušenj. Do razvoja koncepta so me pripeljale osebne izkušnje, saj sem se kot najstnica več let borila z motnjami hranjenja. Pri soočanju z njimi so mi bile v veliko pomoč prakse čuječnosti in seveda gibanje, zato sem se po ozdravitvi odločila svoje znanje in izkušnje deliti z ostalimi. Sem tudi mama in žena, predvsem pa raziskovalka življenja. Po formalni izobrazbi sem biotehnologinja in magistrica poslovnih ved. Zavedam se, da smo ljudje celota, zato je tak tudi moj pristop h gibanju.

 

OPIS DRUŠTVA

Čuječa gibalnica je vadbeni prostor, kjer se preko gibanja in usmerjenih tehnik učimo prisluhniti svojemu telesu in razumeti njegove potrebe. Ponujamo nov koncept rekreativnih vadb za odrasle, nosečnice, mamice z dojenčki in predšolske otroke, plesne animacije na dogodkih ter vadbo v podjetjih, novost letošnjega leta pa so delavnice in oddihi. 

Koncept naših vadb temelji na principih čuječnosti in poudarja samozavedanje telesa v danem trenutku – njegovih občutkov, misli, čustev, namer. S tovrstnim konceptom vadbe vadeči raziskujejo in spoznavajo lastno telo preko gibanja ter tako lažje vzpostavijo ravnovesje med umom in fizičnim telesom. Od ostalih se razlikujemo po tem, da vadbe in ostalo ponudbo izvajamo zgolj v živo, saj se zavedamo pomena medosebnega stika in strokovnega nadzora pri gibanju. Delujemo v Celju in Rogaški Slatini.