Doc. dr. Anja Svetina Nabergoj je s sodelavci Univerze Stanford objavila knjigo Creativity in Research

Doc. dr. Anja Svetina Nabergoj je s sodelavci Univerze Stanford objavila knjigo Creativity in Research. Knjiga je plod skoraj desetletnega dela na d.schoolu, kjer so z ekipo razvili metodologijo za spodbujanje kreativnosti in inovativnosti v znanstvenem raziskovanju.

Ustvarjalnost je izrednega pomena za uspešno raziskovanje, a so raziskovalci redko poučeni, kako lahko svoj ustvarjalni proces upravljajo. Poleg tega sodobno akademsko življenje ni zasnovano za optimizacijo ustvarjalnosti. Creativity in Research (sl. Ustvarjalnost v raziskovalnem procesu) ponuja konkretne smernice za razvoj ustvarjalnosti za vse, ki izvajajo ali mentorirajo raziskovalne procese. Na podlagi učnega načrta, ki so ga razvili na Inštitutu za oblikovanje Hasso Plattner na Univerzi Stanford, knjiga predstavlja ključne sposobnosti, na katerih temelji kreativna raziskovalna praksa, s kombinacijo znanstvene literature o ustvarjalnem zaupanju, izkustvenih vajah in vodenih razmislekih.

Če želite izvedeti več o knjigi in delavnicah, obiščite spletno stran ali pa se povežite z ustvarjalci na družbenih omrežjih.

Vir: http://efnet.si/2019/08/izdaja-knjige-creativity-in-research/
Več o knjigi: https://www.creativityinresearch.org/