1. junij 2022

Ekonomija pod žarometi

Petra Stušek

Mag. Petra Stušek je direktorica Turizma Ljubljana, ki se mu je pridružila leta že 2002 in v vseh letih sooblikovala turistično podobo Ljubljane. Diplomirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po dveh letih delovanja kot članica upravnega odbora je bila junija 2019 izvoljena za predsednico uprave European Cities Marketing, vodilnega evropskega združenja na področju upravljanja turizma prostega časa in industrije srečanj.

Njena ekipa je v zadnjih letih osvojila več prestižnih naslovov, kot so »WTM Responsible Tourism Award 2017 – Best for Communication«, »WTTC Tourism for Tomorrow« 2015 za Ljubljano kot najbolj trajnostno naravnano destinacijo na svetu in »Think Tank Digitalni turizem« za vsebino spletnega portala. Ljubljana je prejela tudi nagrado ETIS za dostopni turizem 2016 v kategoriji »Okolje in dostopnost kot katalizator trajnostne in odgovorne rasti«. Promocijska akcija ob praznovanju leta Jožeta Plečnika v letu 2017 je prejela nagrado »Emerging Europe Tourism Campaign of the Year 2018«.

Ljubljana je zmagala tudi v dveh kategorijah Evropske prestolnice pametnega turizma, pobude Evropske komisije (Trajnostni turizem 2019 in Digitalizacija 2020).

Leta 2022 je Ljubljana prejela tudi nagrado za najboljšo evropsko destinacijo 2022. Destinacijo Ljubljana so nagradili popotniki iz 182 držav sveta.  Ljubljana ni le zmagala na tem tekmovanju, zmagala je z najvišjim številom glasov od ustanovitve tega natečaja leta 2009, z 92 % glasov izven svojih meja, kar izkazuje njeno mednarodno privlačnost. Celotna mednarodna prepoznavnost in zaželenost pomeni veliko odgovornost. In omogoča delo številnim družinam.

Pridružite se nam na ekskluzivnem dogodku, na katerem za vas pripravljamo serijo 15 minutnih vrhunskih nagovorov, misli in idej s področja ekonomije, ekonomske filozofije in vpliva na poslovanje in družbo.