Ekonomska fakulteta letos za petnajst mest izboljšala svoj položaj na prestižni lestvici Financial Timesa

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi, kjer je svojo uvrstitev izboljšala za 15 mest, kot je objavil ugledni Financial Times.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se že peto leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi. Letos je svojo uvrstitev na tej prestižni lestvici izboljšala kar za 15 mest. To za fakulteto pomeni ponovno potrditev trdega dela, pripadnosti zaposlenih in študentov ter kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve potrjuje tudi dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico ena od najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šole.

Za tako izboljšano uvrstitev je izjemnega pomena, da sta med najboljše evropske programe poslovnih šol po kriterijih Financial Timesa letos uvrščena kar dva programa Ekonomske fakultete: ob magistrskem programu »International Master in Business and Organisation (IMB)«, ki je obenem že peto leto zapored uvrščen tudi med najboljše programe »Master in Management« na svetu,  je letos Financial Times med najboljše programe v Evropi na področju »Executive MBA« uvrstil tudi program Ekonomske fakultete »Ljubljana MBA«.

»Vesela sem, da se naša fakulteta že peto leto zapored uvršča na prestižno lestvico Financial Times. To je priznanje in dokaz odličnosti v izobraževanju, ki obenem poslovnemu in širšemu  okolju sporoča, da so  programi, ki jih izvaja naša fakulteta, usklajeni z visokimi  mednarodnimi standardi strokovnosti in odličnosti, ki našim diplomantom zagotavljajo bogato znanje in kompetence, s katerimi so jim na široko odprta vrata v slovenski in mednarodni poslovni in širši družbeni prostor.«

Prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete

»Pred leti smo si zastavili cilj, da bomo leta 2025 med poslovnimi in ekonomskimi šolami Srednje in Vzhodne Evrope prva izbira za skupno raziskovanje, učenje in oblikovanje trajnostnih razvojnih rešitev. Uvrstitev na prestižni in svetovno zagotovo najbolj prepoznavni lestvici dokazuje, da svoje zastavljene cilje predano uresničujemo ter s sodobnimi študijskimi programi in kakovostnim študijskim okoljem ustvarjamo cenjene in zaposljive diplomante, konkurenčne tistim iz najboljših evropskih šol

Prof. dr. Andreja Cirman, prodekanja za študijske zadeve

Ekonomska fakulteta je ponosna na svoj mednarodni ugled in partnerstva. Njeni študenti imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja na kar štirih poslovnih šolah, ki so prav tako na lestvici Financial Timesa (KEDGE, BI, Audencia in NOVA). S švicarsko poslovno šolo Univerzo St. Gallen (tradicionalno med najboljšimi) pa fakulteta že šesto leto zapored organizira skupno doktorsko zimsko in poletno šolo GSERM Ljubljana. Več na povezavi.