Aleksander Zadel: »Neprijetne politične in ekonomske razmere so vedno prisotne, vendar smo genetsko zmožni preživetja v džungli.«

23 aprila, 2014
Loading Events
  • This event has passed.

Otvoritev ALUMNI dogodka (potekal je 23. aprila 2014) sta tokrat pospremila dekanja, prof. dr. Metka Tekavčič in podjetje Competo s srečelovom. Dvema srečnežema je podjetje podelilo brezplačno psihološko testiranje, ki v razmerah današnje neizprosne konkurence na trgu delovne sile prinaša odgovore o naših prednostih in slabostih.

Gost dogodka, klinični psiholog Aleksander Zadel, je v začetku svojega predavanja orisal kronologijo človeštva. Obstoj človeka je upodobil na enem samem koledarskem letu. Njegovo navdušujoče popotovanje je razkrilo, kako dinamične so bile spremembe, ki jih je ustvarjala in doživljala človeška civilizacija. Industrijska revolucija se je v tem namišljenem letu zgodila malo pred polnočjo, 31. decembra, naša življenja pa trajajo manj kot zvok poka pri odpiranju šampanjca, ob vrhuncu novoletne zabave. »Spremembe so gonilo napredka, medtem ko dajeta stabilnost ali nespremenljivost človeku občutek varnosti. Navada omogoča prihranek časa, vendar je v spreminjajočem se okolju lahko zelo nevarna,« je povedal in nam s temi iztočnicami približal dileme človeštva.

»Z vedenjem zadovoljujemo svoje potrebe, v stanju pasivnosti smo nezadovoljni in se ne moremo razvijati. Resnično veselje doživimo v trenutku, ko si izpolnimo zastavljene cilje in preskočimo razkol med navado in željo po napredku,« je še pojasnil. Po besedah Zadela predstavlja posameznik nezamenljiv člen v verigi človeštva. Odločitev za pozitivne spremembe prinaša dobro nam kot tudi ljudem, s katerimi smo v stiku, pri čemer smo se ves čas primorani odločati, okolje pa se danes spreminja najhitreje doslej. Na vprašanja publike Zadel odgovarja: »Neprijetne politične in ekonomske razmere so prisotne vedno, vendar smo genetsko zmožni preživetja v džungli«.

Na neverjetno prijazen in humoren način smo lahko spoznali ključne izzive evolucije. Srečanje je bilo eno tistih dogodkov, o katerem še dolgo razmišljaš – vsekakor glavna premija tega tedna, morda celo pomladi.

Več fotografij si lahko pogledate TUKAJ!

Lana Grunčić Krajnc, EFnews

Details

Date:
23 aprila, 2014

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Maj

Akademija digitalnega marketinga

4:00 pop - 7:00 poponline