Alumni klub bogatejši za kolesarsko sekcijo

17 januarja, 2014
Loading Events
  • This event has passed.

ALUMNI klub z novim letom dodaja novo sekcijo kolesarjev. Na ALUMNI dogodku, 16.1. ustanoviteljica sekcije ALUMNI kolesarjev, prof. dr. Adriana Rejc Buhovac: »Tudi sama sem aktivna kolesarka. S športnim druženjem želimo ustanoviti ekipo, ki bo nekoč morda celo nosila svoje drese!«

Gosta večera, sta bila vrhunska kolesarja, Tanja Žakelj, evropska prvakinja in zmagovalka svetovnega pokala v olimpijskem krosu 2013 in Marko Baloh, večkratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu in eden najboljših ekstremnih cestnih kolesarjev.

Marko Baloh si je med široko paleto športov, s katerimi se je soočil, izbral ravno kolo – kot pravi, ima dušo. Tanjo Žakelj, tudi vsestransko športnico, pa je do športa pripeljala pot naključij in poznanstev. Zagotovo je k temu pripomogla tudi tekmovalnost, ki jo je kot pravi, podedovala po očetu: »Kolesarstvo je šport s katerim se vsak dan učimo premagovati ovire in se z njimi soočiti«.

»Trening brez načrta je kot kuhanje brez recepta« metaforično opisuje delo v Tanjini ekipi, trener Samo Rauter: »Vsekakor pa mora dobro kondicijsko pripravljenost in vrhunsko opremo spremljati ljubezen tudi do športa«. Ravno ta je Marka Baloha zadržala pri kolesarstvu. Kljub temu, da je na eni izmed najtežjih ultramaratosnkih kolesarskih dirk na svetu, RAAM-u (Race Across America), dobil krvni strdek, na naslednji pa pljučnico, je na RAAM dirki tekomval kar sedemkrat. Mimogrede, na takšni dirki Marko povprečno porabi od 700 do 1000 kalorij na uro, popije 30 litrov tekočine dnevno in kljub temu, da spi na dan 3 ure je v sedmih dirkah zgolj enkrat zaspal na kolesu.

Da sta za tako vrhunske dosežke, kot jih dosegata Tanja in Marko potrebna tako talent, kot trdo delo, sta se strinjala oba špornika in dodala, da je za vrhunske rezultate potrebno vztrajati.

Galerija

Details

Date:
17 januarja, 2014

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Maj

Akademija digitalnega marketinga

4:00 pop - 7:00 poponline