CPOEF »E-TALK«: TRŽENJE V IN PO COVID-19: Smo pripravljeni na nove paradigme?

27 maja, 2020 @ 3:00 pop - 4:00 pop UTC+0
Loading Events
 • This event has passed.
CPOEF »E-TALK«: TRŽENJE V IN PO COVID-19: Smo pripravljeni na nove paradigme?

Nič ni več tako, kot je bilo. Tudi v trženju. Kupec postaja vse bolj digitalen. Ker mora biti. Pa smo ponudniki na to dovolj pripravljeni?

Corona virus je piramido Maslowa ponovno postavil v ospredje. Znova smo se znašli v njenih bazičnih nivojih, iščoč varnost, zadoščanje osnovnih življenjskih potreb in predvsem – zdravja. Vrednote, za katere smo prej (vsaj) zatrjevali, da so ključne, zdaj v resnici postajajo najpomembnejše.

Kako je vse to vplivalo na dobavitelje, ponudnike in kako na kupce? Katere vse vloge v življenju in nakupovanju močno spreminjamo zaradi pandemije? Kako na nas kot porabnike vpliva desocializacija, tehnologija, tudi strah? Kakšne vse posledice bo vse to povzročilo na trgih in kako v naših nakupnih in odločitvenih vedenjih? Globalno in lokalno?

Vabimo vas, da se nam pridružite na CPOEF »E-TALK«: TRŽENJE V IN PO COVID-19: Smo pripravljeni na nove paradigme? v sredo, 27. maja 2020 od 15:00 do 16:30 ure. 10 ključnih razmislekov o trženju danes in v prihodnje:

 1. Kupec postaja vse bolj digitalen, tudi tisti, ki mu tehnologija prej ni bila dostopna ali ljuba.
 2. Kupec se sprašuje drugače kot v zadnjih letih: kaj /sploh/ še potrebujem? Kaj se torej prodaja in se bo prodajalo?
 3. Ponudnik se je moral prilagoditi v verigah oskrbe, dobave in dostave kupcu. Digitalno postaja lokacija.
 4. Digitalna orodja in metode dostopa do kupcev. Kaj vse se lahko naučimo o njih drugače in kako nam pri tem pomaga umetna inteligenca?
 5. Samooskrba postaja realen izziv. Lokalnost je in bo prednost. Krožno gospodarjenje tudi.
 6. Globalna odprtost v dobaviteljskih verigah je in bo izziv. Oskrbne verige in logistika so omejene. Ta razmislek bo postal dejstvo tudi v prihodnje.
 7. Trženje na podlagi odnosov bo ključno. Pri tem bo najpomembneje ohraniti zaupanje. Človeški odnos in komunikacija v tem odnosu morata kljub tehnologiji ostati – človeška. To nas razlikuje in spodbuja. Ne smemo si privoščiti izgubiti strast do dela, zadovoljstva, napredka. Ohraniti odnose. In tudi tako na novo graditi rezultate. Skupaj s kupci. Starimi in novimi.
 8. Komunikacijske vsebine bodo morale biti mnogo bolj vsebinske, iskrene, nagovarjajoče. Z vrednotami in jasnimi vrednostmi za porabnika.
 9. Zato – oglaševalci – ne zanemarite tradicionalnih medijev. Vračamo se tudi k njim, ker nam je digitalnega lahko tudi preveč. Vsebinsko trženje (content marketing) naj povezuje tradicionalno in digitalno.
 10. Kupec, porabnik, uporabnik bo želel vse več udobja v vsakem delu procesa nakupovanja in uporabe nakupljenega. Zato imajo priložnost storitve, kjer digitalno nadgrajuje tradicionalno.

Sodelujoči:

 • Maja Makovec Brenčič, Ekonomska fakulteta v Ljubljani
 • Jure Doler, FBchatbot.ai | StartupMarketing.si | engagency.si
 • Andraž Tuš, Engrotuš
 • Aleš Udir, Iskratel

Povezavo za spremljanje CPOEF diskusije boste prejeli na vaš e-mail naslov v sredo, 27. maja, 2020, 15 minut pred pričetkom.

CPOEF »E-TALK«je brezplačen.

PRIJAVA

Details

Date:
27 maja, 2020
Time:
3:00 pop - 4:00 pop UTC+0
Event Category:

Dogodki

21Maj

Akademija digitalnega marketinga

4:00 pop - 7:00 poponline