Integriteta in etika poslovanja

23 novembra, 2016
Loading Events
  • This event has passed.

It takes 20 years to build a reputation and 5 minutes to ruin it.

If you think about that, you’ll do things differently.

– Warren Buffett

V sredo, 23. novembra 2016, od 17.00 do 19.00 ure je na Ekonomski Fakulteti Univerze v Ljubljani, v Klubski sobi potekal Alumni Dogodek Gost: Marko Srabotnik, Bisnode.

 

Se dovolj dobro zavedate izzivov, povezanih s skladnostjo in etiko poslovanja?

Znate prepoznati dejavnike tveganja, ki lahko privedejo do kompromitiranja vašega podjetja?

Slovenija po zadnjih podatkih Transparency International zaseda 35. mesto med najmanj koruptivnimi državami na svetu, a je po objavah Komisije za preprečevanje korupcije pri nas dejanske korupcije več, kot jo prikazujejo uradne statistike.

Skladnost poslovanja v globalnem in lokalnem okolju predstavlja osnovno sliko podjetja, ki s tem izkazuje skladnost z zakonskimi akti, internimi pravili ter držanje visokih etičnih standardov do svojih strank, okolja, zaposlenih ter vseh ostalih deležnikov v poslovnem okolju.

Izredno pomembno je namreč zavedanje – poleg področij in tveganj, ki jih morajo upravljati predvsem mednarodno poslujoča podjetja in finančne institucije, kot so preprečevanje pranja denarja, preprečevanje financiranja terorizma, korupcija in podkupovanje, spoštovanje človekovih pravic in preprečevanje zlorab ter goljufij – da ima lahko nepoznavanje področja skladnosti poslovanja tudi velik negativen vpliv na podobo podjetja v javnosti in na družbo kot celoto.

Na predavanju se bomo pogovarjali o tem, kako lahko povečamo učinkovitost programa skladnosti in etike poslovanja v podjetju in s tem krepimo korporativno integriteto s pomočjo več elementov:

  • pomen dobrega poznavanja poslovnih partnerjev pri varovanju korporativne integritete;
    obvladovanje odnosov s poslovnimi partnerji z vidika tveganj za skladnost pri utrjevanju integritete na dolgi rok (»Delam to, kar govorim in govorim to, kar delam.«)
  • vloga komuniciranja pri pravočasnem zaznavanju težav, odstopanj od skladnosti in etike pri zaščiti korporativne integritete;
    vpogled v edinstveno orodje za učinkovito upravljanje skladnosti in zaščito poslovanja.
  • Iztočnice pogovora bodo podprte s praktičnimi ponazoritvami ter raznovrstnimi primeri iz bogate prakse govornika, vsi udeleženci pa boste lahko s svojim sodelovanjem v razpravi pomagali širiti spoznanja in morebitne lastne izkušnje na tem področju.

Marko Srabotnik, Manager poslovnih rešitev za regijo Južni trgi, Bisnode d.o.o., je s svojim delom na področju poslovnih in bonitetnih informacij pričel leta 2005. V obdobju do danes je pridobil različne vpoglede v bančno in korporativno delovanje v Sloveniji, predvsem preko razvojnih in svetovalnih projektov ter vodenjem prodajnih ekip. Danes deluje na področju mednarodnih finančnih trgov in bančništva s fokusom digitalizacije in optimizacije poslovnih procesov ter projektnim razvojem na področju analitike in »big data«. V ta segment spada tudi implementacija delovnih procesov na področju skladnosti poslovanja.

V Bisnode se izzivov, povezanih s skladnostjo poslovanja, zavedajo, zato si še pred predavanjem lahko več informacij o tematiki preberete tukaj.

 

Details

Date:
23 novembra, 2016

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Maj

Akademija digitalnega marketinga

4:00 pop - 7:00 poponline