Jani Zupan: »Vsak CV mora imeti svojo osebno noto. Pravil ni!«

8 oktobra, 2015
Loading Events
  • This event has passed.

8. oktobra 2015, je na Ekonomski fakulteti (EF), potekal Alumni dogodek z naslovom »Karierni izziv za vas«. Namenjen je bil študentom in diplomantom EF, ki vstopajo na trg dela in želijo obogatiti ali razširiti svoja znanja. Dogodek je bil organiziran skupaj s podjetjem Profil d.o.o., ki je izvedlo delavnici Življenjepis-ogledalo osebe in Učna ura zaposlitvenega razgovora. Dogodek sta vodila Jani Zupan in Živa Cotič.

Po kratki predstavitvi podjetja Profil d.o.o., ki se ukvarja z iskanjem in selekcijo vodstvenih in strokovnih kadrov, sta Jani Zupan in Živa Cotič vodila interaktivni delavnici. Jani Zupan je uvodoma izpostavil: »Vsak CV mora imeti svojo osebno noto. Pravil ni! Življenjepis naj ne bo predolg in naj bo personaliziran. Potrebno je biti inovativen in drzen. Kreativen, izviren in svojstven«. Živa Cotič pa je dodala, da je pri pripravi motivacijskega pisma zelo pomembna empatija.

O tem, kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor, je Jani Zupan izpostavil naslednje: »Priprava na razgovor je zelo pomembna, saj te naredi bolj samozavestnega. Pri razgovoru bodite to, kar ste! Vsakdanje življenje nas kreira in navsezadnje smo vsi ljudje. Da sta pri razgovoru pomembna tudi govorica telesa in očesni stik, je poudarila Živa Čotič.

»Vse v življenju se zgodi z razlogom. Tudi to, da v določeno službo niste sprejeti. Potrebno je biti vztrajen. Naučite se nekaj iz tega in z dvignjeno glavo naprej«, je v drugem delu delavnice dejal Zupan. Povedal je, da je potrebno imeti vizualiziran cilj, biti neprestano v akciji, skrbeti za svoj razvoj ter biti proaktiven.

Zaključil je z nasvetom: »Imejte ambiciozne cilje, vendar realne. Razmislite kaj si želite delati v življenju«.

Tatjana Žagar, EFnews

Galerija

Details

Date:
8 oktobra, 2015

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Nov

Alumni JUMP – Več kot le karierni sejem

12:00 pop - 6:00 popStožice, Ljubljana