Kaj mora podjetnik vedeti o davčnem inšpekcijskem nadzoru

29 novembra, 2016
Loading Events
  • This event has passed.

29. novembra se je na Ekonomski fakulteti (EF) odvijal Alumni dogodek ”Kaj mora podjetnik vedeti o davčnem inšpekcijskem nadzoru”. Dogodek, namenjen članom Alumni [kluba] EF, je udeležencem predstavil določene specifike poteka in izvedbe davčnoinšpekcijskega nadzora in kako kot podjetnik poslovati kar se da varno ter zakonito ter kako ravnati ob morebitni preiskavi.

Gostja dogodka je bila Mojca Šircelj, univerzitetna diplomirana ekonomistka z več kot 20 leti izkušenj na področju davčne inšpekcije, vodja Sektorja za nadzor na Generalnem davčnem uradu, sodna izvedenka za davke, generalna direktorica Davčne uprave RS, zunanja sodelavka Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije, gostujoča predavateljica na podiplomskih študijih na EF ter na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije ter na Slovenskem inštitutu za revizijo in ne nazadnje soavtorica komentarja Zakona o davčnem postopku.

Mojca Šircelj je v svoji predstavitvi zbranim predstavila, kakšni so postopki preiskav davčnoinšpekcijskih organov, kdo so odgovorne osebe in kakšna so njihova pooblastila, kdo je v preiskovanih podjetjih odgovoren za zagotovitev potrebne dokumentacije in kako urediti poslovna razmerja kar se da najbolje v skladu z davčno zakonodajo. Prav tako so bili predstavljeni sodni postopki pritožbe na odločbe davčnoinšpekcijskih organov ter primeri sodne prakse s tega področja.

Po besedah gostje je zaskrbljujoče, da sta vloga in način delovanja davčnoinšpekcijskih organov v zadnjih nekaj letih postala vedno bolj represivna, prav tako pa naj bi bila nižja sodišča ”manj zaskrbljena zaradi varovanja pravic preiskovanega”, sodni postopki pa ob pritožbah pogosto trajajo več let.

Kaj Jež, Efnews

 

Galerija

 

Details

Date:
29 novembra, 2016

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

18Sep
02Okt

Poslovna ekskurzija v Ženevo

12:00 dop - 11:59 popŽeneva
21Nov

Alumni JUMP – Več kot le karierni sejem

12:00 pop - 6:00 popStožice, Ljubljana