Ker se smisel kaže v tem, da vidiš razlog v tistem, kar počneš

14 oktobra, 2013
Loading Events
  • This event has passed.

Tokrat nas je Alumni klub, v sodelovanju s partnerskim podjetjem Competo, navdušil s predstavitvijo storitve Alumni kariera, ki svojim članom ponuja proaktiven pristop k ustvarjanju lastnega potenciala.

»Ne zavedamo se povezave med svojim delom in počutjem in posledično nismo motivirani za trdo delo.«

Competo je zaposlitvena agencija, usmerjena v iskanje in selekcijo vodstvenega in strokovnega kadra. Pomaga tistim, ki prihajajo, so že v poslovnem svetu ali pa le razmišljajo o spremembah. Po besedah direktorja podjetja, Matica Vošnjaka, je vse več takšnih ljudi, ki so prepričani, da jih delo na zadovoljuje. Preskoki iz ene panoge v drugo so zelo naporni in težko izvedljivi, zato posameznikom nudijo pomoč s kariernim usmerjanjem, informativnimi razgovori ter psihološkimi testiranji.

Dr. Aleksander Zadel, specialist klinične psihologije ter njihov poslovni partner, je opozoril na kritično stanje v družbi. »Ne zavedamo se povezave med svojim delom in počutjem in posledično nismo motivirani za trdo delo

»Smisel se kaže v tem, da vidiš razlog v tistem, kar počneš.«

Izpostavil je problem modernega človeka, ki se kaže v tem, da ne zna poiskati smisla v tistem kar počne. Najbolj razširjeno sredstvo, ki nam pomaga zadovoljevati potrebe je denar. Pri tem pa je nadvse pomembno tudi samo orodje, ki nam pomaga zadovoljevati potrebe. To je naše delo in vedenje. »Če mi sredstvo in orodje zamenjamo, kar se velikokrat zgodi, potem nam cilj življenja postane sredstvo. In takrat izgubimo smisel.« Opozoril je, da nam je potrošniška družba ukradla jutrišnji dan. Vse je tukaj in zdaj.

»Porazi so del igre.«

Na svoji poti moramo biti torej odprti za osebne želje in potrebe ter si ustvarjati priložnosti, da le te izpolnjujemo. Motivacija je posledica osebne odgovornosti in dobrih delovnih navad. Občasni neuspehi nam je ne smejo izpodbijati oz. po besedah dr. Zadela: »Porazi so pomemben del osebne rasti, saj nas učijo, kje so naše meje ter v nas vzbudijo sočutje do drugih, ki niso tako uspešni kot mi. So del igre, zato jih je treba sprejeti.«

Tokrat so se imeli udeleženci predavanja možnost spoznavati na drugačen način. Delavnica “Kako pridobiti 5 potencialnih poslovnih partnerjev v 15-ih minutah?”, ki jo je vodila ga. Sandra iz podjetja Bisnode Slovenija, jim je ponudila možnost aktivnejšega povezovanje in navezovanje poslovnih stikov. Vzdušje med njimi je kar naraščalo in verjamemo, da so se med njimi spletle nove poslovne in prijateljske vezi.

Celotno galerijo slik si oglejte TUKAJ!

Spremljajte Alumni klub tudi na spletu:
Alumni klub Facebook
Alumni klub LinkedIn

Details

Date:
14 oktobra, 2013

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki