Konjak in cigare

19 novembra, 2018
Loading Events
  • This event has passed.

Alumni Ekonomske fakultete je v restavraciji Sveti Florijan na Gornjem trgu v Ljubljani v ponedeljek, 19. novembra 2018, organiziral srečanje »Alumni Gurman: Martell Konjak & Cigare« za svoje člane. Slovenci se radi pohvalimo s svojimi vini, žgane pijače pa zanemarjamo, čeprav imamo po mnenju glavne govorke na tem področju veliko potenciala. Tovrstni dogodki so hkrati priložnost za spoznavanje novih tematik in vsebin, pa tudi za druženje posameznikov z različnih področij in različnih starosti ter za mreženje.

Dogodek je vodila Majda Debevc, ki se lahko med drugim pohvali z izpitom za vinske svetovalke – sommelierke prve stopnje, s certifikatom iz žganih pijač, častnim nazivom Združenja škotskih proizvajalcev whiskyja in nazivom nosilke doživljenjskega članstva reda vitezov whiskyja. Omenjene nazive in še več si Debevčeva brez dvoma zasluži, saj je očarala s svojim neskončnim znanjem. Že med dogodkom, še bolj pa po njem, so nanjo deževala vprašanja s področja žganih pijač, ki se niso dotikala samo osrednje tematike večera – konjaka.

Druženje je minilo v z znamenju izobraževanja o kulturnem pitju alkoholnih pijač, česar nam v Sloveniji žal močno primanjkuje. Debevčeva je poudarila, da je ob pravilnem pitju mogoče v kozarčku konjaka uživati tudi nekaj ur.

Srečanje se je odvijalo v znamenju ene od štirih najpomembnejših kleti, kjer v okolici francoskega mesta Cognac proizvajajo konjak Martell. Tudi za ostale tri – Hennessy, Remy Martin in Courvoisier – ste gotovo že slišali. Proizvajalcev konjaka je sicer veliko več, ampak le omenjeni štirje imajo, po besedah Debevčeve, dovolj velike kleti, da lahko svojim strankam zagotovijo stalen okus.

Uroš Konda, EFnews

Details

Date:
19 novembra, 2018

Venue

Sveti Florijan na Gornjem trgu v Ljubljani
Gornji trg 20
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki