MANAGERS’ LOUNGE & COMPETO: Psihološki profil managerja

9 decembra, 2014
Loading Events
  • This event has passed.

Gregor Vovko: »Naša odgovornost je, da spreminjamo stvari, ki se jih da spremeniti.«

V torek, 9. decembra 2014 je na Ekonomski fakulteti (EF) potekal dogodek z naslovom Psihološki profil managerja, v organizaciji Alumni MANAGERS’ LOUNGE. Druženje je bilo namenjeno managerjem ter vsem, ki jih tovrstna tematika zanima. Gost, psiholog Gregor Vovko, sicer vodja prodaje v podjetju Competo, je predaval o osebnosti in osebnostnih značilnostih ter o tem, zakaj in kako sta optimizem in čustvena inteligenca pomembni za managerje.

Dogodek se je pričel s pozdravnim nagovorom predsednika Alumni MANAGERS’ LOUNGE, Zlatka Paske, nadaljeval pa s predavanjem gosta, Gregorja Vovka. Kot je dejal, je management veliko več kot zgolj vodenje. Ker je manager pogojen z ljudmi okoli sebe, je zelo pomembno kakšen motivator je: »Manager bi moral biti usmerjen na cilje in odnose«. Po besedah gosta se vse začne pri osebnosti: »Enako osebnostno lastnost se lahko dojema drugače in nobena osebnostna lastnost ni zgolj dobra, oz. zgolj slaba«. Gost je izrazil mnenje, da je potrebno razvijati tiste potenciale, ki lahko prispevajo k učinkovitosti, ter da se je potrebno zavedati, da se ljudi ne da spreminjati zlahka.

»Dve lastnosti, ki ustvarjata razliko, sta optimizem in čustvena inteligenca. Optimizma se da naučiti. Optimistični ljudje so v svojem okolju bolj učinkoviti«. Vovko je poudaril, da moramo vedeti kdo smo, da delamo na sebi ter, da spreminjamo stvari, ki se jih da spremeniti, saj je to naša odgovornost. »Čustveno inteligenco se da razvijati celo življenje, je stvar našega interesa. Vsi pa imamo veliko prostora za izboljšave«. Povedal je, da je bistvo vsega, da spreminjamo, kar lahko ter, da nam naša osebnost omogoča učinkovito načrtovanje poti do ciljev. »Dober vodja se ne rodi, lahko se rodi človek z dobrimi potenciali za dobrega vodjo«. Ob zaključku je poudaril pomen proaktivnosti, saj se naj stvari nikoli ne bi zgodijo same po sebi. Managerjeva odgovornost je, da ve, kdo je v nečem dober in kdo ne, ter da ustvarja tako okolje, ki bo zaposlene pravilno usmerjalo.

Več fotografij z dogodka si lahko ogledate >>> na tej povezavi.

Tatjana Žagar, EFnews

Details

Date:
9 decembra, 2014

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki