Nastja Mulej: »Naše življenje in delo bosta vse manj rutinska, ostali bosta samo empatija in ustvarjalnost.«

9 junija, 2014
Loading Events
  • This event has passed.

V ponedeljek, 9. junija, je na Ekonomski fakulteti z delavnico o ustvarjalnem razmišljanju gostovala mag. Nastja Mulej, edina predavateljica z licenco za ustvarjalno razmišljanje po Edwardu de Bonu v Sloveniji. Člani Alumni kluba so izkoristili priložnost za analizo svojega načina razmišljanja in tako naredili korak do izboljšanega delovanja na operativni ravni.

»Z ustvarjalnim razmišljanjem je kot z učenjem nemščine, ki se je ne da naučiti v treh urah. Razmišljanje je veščina – če je nismo vešči, se vračamo k tistemu, kar znamo – k analizi, kritiki in argumentom,« je razložila vodja delavnice, mag. Nastja Mulej in pojasnila, da smo navajeni razmišljati tako, kot smo se naučili v šolskih klopeh, ustvarjalno razmišljanje pa nas uči operativnosti in projektnega delovanja. Žal, naše razmišljanje ni dovolj osredotočeno na prihodnost, k načrtovanju. Predvsem smo navajeni razglabljati izkustveno in za nazaj. »Naše življenje in delo postajata vse manj rutinska. Za to imamo stroje in računalnike, človeku pa bo ostala samo ustvarjalnost.«

IMG_7759Po uvodnem predavanju, ki je poslušalce spodbudilo k razmišljanju, je sledila delavnica po načelu »6 klobukov«. »Potrebujemo vse načine razmišljanja, vendar vsakega ob svojem času in na pravem mestu,« je dejala Mulejeva. Klobuk, ki si ga nataknemo, določa, kateri način razmišljanja uporabljamo. Zveni preprosto, vendar lahko le z veliko truda odpravimo stare navade – neoperativno razmišljanje.

»Znanje nam daje moč, razmišljanje pa smer. Prvo imamo, treba pa se je osredotočiti na drugo,« je udeležencem delavnice razložila mag. Nastja Mulej. Z obvladovanjem ustvarjalnega načina razmišljanja namreč prihajamo do ustvarjalnih in inovativnih rešitev. »Še pred začetkom razmišljanja si ne pozabimo vzeti 5 minut zase. Šele ko predelamo vsa čustva, ki nas prevzemajo v danem trenutku, se lahko lotimo dela – razmišljanja,« je zaključila.

Lana Grunčić Krajnc, EFnews

Galerija

Details

Date:
9 junija, 2014

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Maj

Akademija digitalnega marketinga

4:00 pop - 7:00 poponline