Patrick Cowden: Vodenje, kot ga ne učijo še nikjer

5 junija, 2014
Loading Events
  • This event has passed.

V četrtek, 5. junija 2014 je svoje bogate poslovne izkušnje s člani Alumni kluba delil Patrick Cowden, strokovnjak in vizionar za področje vodenja.

V zadnjih tridesetih letih je opravljal kar petnajst različnih služb v desetih svetovnih podjetjih in korporacijah. Alumni članom Ekonomske fakultete je predstavil način vodenja s povezovanjem, ki ga ne uči nobena institucija na svetu, a je po njegovem ravno takšno vodenje vodenje prihodnosti. Cowden, ki o sebi pravi, da je zaznamovan s tremi najvplivnejšimi svetovnimi kulturami – ameriško, nemško in japonsko – naj bi vse svoje znanje pridobil z opazovanjem. »Nimam univerzitetne izobrazbe in vse, kar sem se kdaj naučil, sem se naučil z opazovanjem in skozi lastne napake.«

In kje se njegova vizija vodenja v prihodnosti razlikuje od obstoječih? Pri vodenju namesto sprememb procesov, strategije, informacijske tehnologije in odpuščanja svetuje povezovanje ljudi. Po njegovem mnenju je ključna razlika med uspehom in neuspehom v podjetjih ravno v medsebojnem povezovanju zaposlenih. V prihodnosti napoveduje umik od uveljavljenih načinov vodenja.

»Spoštovanje, zaupanje in hvaležnost so vrednote, ki si jih delijo vse uspešne ekipe – od košarkarskih do managerskih. Ravno te elementarne vrednote ključno vplivajo na njihovo visoko učinkovitost,« meni Cowden in dodaja, da te vrednote, ko se približujemo poslovnemu svetu, vedno bolj izgubljajo na vrednosti.

Strokovnjak nemško-ameriškega rodu verjame, da je za uspešno organizacijo najpomembnejši vzvod klima medsebojnega komuniciranja in sodelovanja. »Vprašanje, kako v polni meri aktivirati človeški kapital v vsakem delčku organizacije, je vprašanje, ki bi si ga moral zastaviti vsak prihodnji vodja!«

Špela Bandelj, EFnews

 

Galerija

Details

Date:
5 junija, 2014

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Nov

Alumni JUMP – Več kot le karierni sejem

12:00 pop - 6:00 popStožice, Ljubljana