Bojana Košnik: »Poznavanje poslovnega bontona ni samo poznavanje pravil, ampak tudi srčna kultura«.

15 oktobra, 2015
Loading Events
  • This event has passed.

15. oktobra 2015 je, v ljubljanski restavraciji Romansa, potekala delavnica z naslovom »Poslovni bonton, kultura pitja in prehranjevanja«, v organizaciji Alumni EF. Pri organizaciji sta sodelovala Alumni Manager’s Lounge in Alumni Gurman. Delavnica je bila namenjena vsem, ki se želijo naučiti poslovnega bontona in pravil vedenja v različnih situacijah, tako zasebnih kot poslovnih. Dogodek je vodila Bojana Košnik, strokovnjakinja z dolgoletnimi izkušnjami s področja poslovnega bontona in protokola.

Ob uvodni predstavitvi splošnih pravil sodobnega bontona v poslovnem svetu, je Bojana Košnik izpostavila, da v poslovnem svetu velja pravilo upoštevanja hierarhične lestvice, kjer ne igrata vloge starost in spol. Dejstvo pa je, da je moškim bonton nekoliko manj naklonjen kot ženskam. Poznavanje pravil bontona nam omogoča večjo samozavest in posledično boljši poslovni uspeh. Bojana pravi, da se pri kulturi obnašanja za mizo pokaže ali si iz »pravega testa«. »Poznavanje poslovnega bontona pa ni samo poznavanje pravil, ampak tudi srčna kultura«.

»Za večerjo zadostuje ena ura in petnajst minut«.

Kot je dejala vodja delavnice imamo v bontonu le tri možnosti: odnosi v službi, odnos med partnerjema in razmerje med starostjo in mladostjo. »Tudi v akademskih vodah znanje poslovnega bontona ni vedno na dovolj visoki ravni. Za nekoga, ki ima akademski naziv, bi se poznavanje tega področja spodobilo.«

Delavnica se je nadaljevala z večerjo s tremi hodi, kjer so udeleženci dobili praktično znanje, kako pravilno uporabiti pribor, kako pravilno jesti, kam s prtičkom, kako je s kulturo pitja in še mnogo drugih praktičnih nasvetov. Bojana Košnik: »Danes je čas v poslovnem svetu zelo dragocen. Zato v našem kulturnem prostoru za večerjo zadostuje ena ura in petnajst minut«. Poudarila je tudi, da je z navadami kako se za mizo obnašamo potrebno pričeti doma.

Tatjana Žagar, EFnews

Galerija

Details

Date:
15 oktobra, 2015

Venue

Restavracija Romansa
Trg republike 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Nov

Alumni JUMP – Več kot le karierni sejem

12:00 pop - 6:00 popStožice, Ljubljana