Prednovoletno soočenje generacij: Z optimizmom v novo leto

27 novembra, 2013
Loading Events
  • This event has passed.

Alumni klub je za letošnji prednovoletni utrip poskrbel že 27.11.2013, ko se je v Mercator dvorani Ekonomske fakultete odvijalo prednovoletno soočenje generacij. Ob okrogli mizi, ki jo je povezovala gospa Rosvita Pesek, so svoje izkušnje, poglede, navdihe in načrte delili tako predstavniki starejše in mlajše generacije.

Dekanja red. prof. dr. Metka Tekavčič se je v uvodnem nagovoru zahvalila vsem deležnikom, ki sooblikujejo tako Alumni klub kot Ekonomsko fakulteto ter navzočim zaželela predvsem prijeten večer in vse dobro v novem letu.

»Če hočeš nekaj narediti, naredi to sedaj, saj bodo okoliščine vedno neprijetne,« je dejal predsednik Alumni kluba, Janez Škrabec.

Okrogla miza se je nadaljevala v optimističnem duhu, predsednik Alumni kluba, Janez Škrabec je s številnimi mislimi in citati izpostavil pomembnost vztrajnosti in predanosti pri delu ter dodal: »Pomembno je prepoznati pluse in jih izkoristiti sebi v prid.«

Tek na dolge proge!

Romana Tomc, podpredsednica in poslanka Državnega zbora je z mlajšo generacijo delila naslednji nasvet: »Naj bo grajenje kariere kot tek na dolge proge.« ter izpostavila pomembnost gospodarstvenikov, ki predstavljajo tisti potencial, ki nas lahko popelje naprej.

Osebni interesi

»Življenje me je izbralo, da sem na nek način voditelj.« je dejal predsednik Alumni kluba in dodal, da si prizadeva ustvarjati razmere, da se bodo bližnji okoli njega lahko razvijali.

»Želim si puščati sled,« so bile besede asistentke in raziskovalke na Ekonomski fakulteti Daše Farčnik. Iztok Seljak, izvršni direktor Hidrie pa je zaključil s slednjo, že znano mislijo in željo za prihajajoče leto: »Čas je, da se postavimo skupaj in začnemo sodelovat.«

Družabni del srečanja je potekal ob kozarcu dobrega vina, prigrizkih Vivo cateringa ter ritmih Magnificovih uspešnic, ki jih je preigraval njegov band, saj je Magnifico žal zbolel. Kot je v uvodnem nagovoru dejala Ajda Lah, vodja Alumni kluba Ekonomske fakultete, pa je Magnifico obljubil, da bo samo za člane Alumni kluba, izvedel nastop v letu 2014. Mi se že veselimo!

Članica Alumni EF, Karen Tomažič je za Efnews delila svoje vtise: »Dogodek je bil zelo zanimiv in odlično organiziran, všeč mi je bila raznolikost obeh generacij

Več fotografij dogodka si lahko ogledate TUKAJ!

Jana Drolc, EFnews

Details

Date:
27 novembra, 2013

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki