Regulacija kripto trgov ter digitalni evro: izzivi in priložnosti

12 junija @ 3:00 pop - 4:30 pop CEST
Loading Events
 • This event has passed.

Regulacija kripto trgov, kot je predstavljena v predlogu uredbe MICA (Markets in Crypto-Assets) ter uvedba digitalnega evra predstavljata pomembna mejnika v razvoju finančnega in tehnološkega sektorja. MICA si prizadeva za vzpostavitev jasnega in celovitega regulativnega okvira za kripto trge, ki bo zagotovil varnost, preglednost in zaupanje za vse udeležence, hkrati pa spodbujal inovacije v tem sektorju. Predstavlja pa uvedba digitalnega evra tudi novo dinamiko za finančno-tehnološka podjetja, saj odpira priložnosti za razvoj novih produktov in storitev, čeprav prinaša tudi izzive glede konkurence, regulacije in tehnične implementacije.

Pomembnost sodelovanja med vsemi vpletenimi stranmi bo izpostavljena kot ključni dejavnik za uspešno integracijo digitalnega evra in uspešno implementacijo regulacije kripto trgov. Razprava se bo osredotočila na potrebo po dialogu in partnerstvu med bančnimi institucijami, regulativnimi organi, pravniki ter predstavniki kripto sveta, da se zagotovi učinkovito delovanje finančnega sistema in spodbudi trajnostna rast in inovacije v sektorju.

Gosti na prihajajoči okrogli mizi bodo Aleš Gorišek, podatkovni znanstvenik; Aleksander Kurtevski, izvršni direktor pri Bankart; Marko Pahor, viceguverner in član Sveta Banke Slovenije in Nina Strajnar, predsednica nadzornega odbora pri Paywiser.

Dogodek bo moderirala Marja Milič, ki ustvarja finančni podcast Money-How.

 

Govorili bomo o:

 • Vplivu predlagane regulacije MICA na kripto trge, vključno z izzivi in priložnostmi za obstoječe in nove udeležence na trgu.
 • Sinhronizaciji med regulacijo MICA in uvajanjem digitalnega evra.
 • Vlogi finančno-tehnoloških podjetij pri uvajanju inovativnih rešitev za uporabo digitalnega evra. Poudarek na priložnostih za razvoj novih plačilnih sistemov, aplikacij in storitev, ki temeljijo na digitalnem evru, ter na potrebi po partnerstvih med podjetji in regulativnimi organi.
 • Analizi konkurenčne dinamike med obstoječimi in novimi ponudniki plačilnih storitev v luči uvedbe digitalnega evra.
 • Priložnosti za inovacije in rast finančno-tehnoloških podjetij na področju digitalnih plačil, vključno z možnimi izzivi glede regulacije in konkurence.

 

Kdaj? 12. junij ob 15. uri
Kje? Ekonomska fakulteta UL, Lila dvorana
Dogodek je BREZPLAČEN.

 

PRIJAVA

  Želim prejemati obvestila o aktualnih izobraževanjih in dogodkih Centra poslovne odličnosti./I would like to be informed about business trainings and events of the Centre of Business Excellence, Faculty of Economics.

   

   

  PARTNER DOGODKA:

  Details

  Date:
  12 junija
  Time:
  3:00 pop - 4:30 pop CEST
  Event Category:

  Venue

  Ekonomska Fakulteta
  Kardeljeva ploščad 17
  Ljubljana, 1000 Slovenija
  + Google Map

  Organizer

  Alumni EF
  Email
  alumni@ef.uni-lj.si

  Dogodki

  21Nov

  Alumni JUMP – Več kot le karierni sejem

  12:00 pop - 6:00 popStožice, Ljubljana