Sprememba karierne poti: »Denar naj ne bo vedno glavni razlog za menjavo službe.«

12 novembra, 2015
Loading Events
  • This event has passed.

12. novembra 2015 je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, potekala delavnica »Razmišljate o spremembi karierne poti? « v organizaciji Alumni EF in v sodelovanju s podjetjem Profil d.o.o. Dogodek je bil namenjen diplomantom EF, ki že imajo delovne izkušnje, a se na delovnem mestu soočajo z določenimi težavami.

Podjetje Profil d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že od leta 1989. Z iskanjem in selekcijo vodstvenih in strokovnih kadrov pomaga mnogim na poti do ustvarjanja njihove kariere. Po besedah direktorice projektov Profil d.o.o., Urške Pelcar, je v Sloveniji stopnja nezadovoljstva na delovnem mestu precej visoka. Direktorica je med razlogi za obstoječo situacijo navedla predvsem nizko raven motivacije, spremembe v organizaciji in slabo vodenje.

Direktor podjetja Profil d.o.o., Erni Curk, je poudaril, da je počutje zaposlenih odvisno od razvoja korporativne kulture, in pri tem dodal: »Dinamičnost in vsebina dela je pomembna za zaposlenega, saj je redko kdo primeren za monotono delo.« Pri premagovanju monotonosti na delovnem mestu in želji po napredovanju pa je Curk pojasnil, da moramo svoje želje zaupati nadrejenim, sprejemati izzive in biti proaktivni, saj nas to vodi do osebnega zadovoljstva in notranje motivacije.

Na vprašanje publike, kako uspeti na razgovoru za službo pa je Urška Pelcar izpostavila: »Bodite samozavestni, samoiniciativni, pogumni in zavedajte se svoje vrednosti, a hkrati ostanite realni.«ž

Galerija

Details

Date:
12 novembra, 2015

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Nov

Alumni JUMP – Več kot le karierni sejem

12:00 pop - 6:00 popStožice, Ljubljana