Srečanje v Križankah

1 oktobra, 2012
Loading Events
  • This event has passed.

»Pomembnost ideje druženja.«

Koncert skupine Perpetuum Jazzile, množica ekonomistov, druženje in prijeten večer, sproščeni pogovori, nova poznanstva, je kratek opis  Srečanja članov Alumni kluba Ekonomske fakultete.

Monika Lapanja, direktorica Centra poslovne odličnosti nam je zaupala, da se je srečanja, ki je letos potekalo v Križankah, udeležilo nekaj več kot 1000 diplomantov in gostov. Takšen odziv kaže, da je podpora Alumni klubu in Ekonomski fakulteti s strani gospodarstva zelo velika in kot vsaka poslovna šola tudi Ekonomska fakulteta to nujno potrebuje.

Dodaja, da organizacija dogodka zahteva veliko truda in zaključuje: »Mislim, da je odličnost Centra poslovne odličnosti, tudi v odličnosti organiziranja poslovnih dogodkov.«

»Perpetuum Jazzile vedno preseneča, kako uspe ohraniti originalnost izvajalcev, težko bi rekel pevcev, saj so v različnih vlogah in hkrati to združiti vsak s svojo vlogo v ogromnem številu kolikor jih je. Navdušujoče.« so bile besede dekana, prof. dr. Dušana Mramorja, ki je bil nad številom prisotnih navdušen, kajti »prav to izkazuje podporo Ekonomski fakulteti pri uresničevanju njenega cilja – biti najboljši«.

Za EF News, pa se dekan EF takole spominja svojih študijskih let: »To je bilo, ko sem na pisnem izpitu prof. Ribnikarja padel. Profesor je imel sistem, po katerem je najprej klical najboljše pisne izdelke in potem kasneje, enega za drugim, slabše. In ko so že hodili noter tisti, ki so padli, je poklical še mene,« a dekan dodaja: »Pogledal je ter rekel, a to ste pa vi. Sem rekel ja to sem pa jaz. No rezultat je bil, da je še enkrat vse prebral in ker je bilo tako drugače napisano od vseh ostalih, je bilo na prvi pogled videti, da nimam pojma, prišel pa sem ven z oceno deset in postal njegov asistent

Med množico zbranih je bilo opaziti tudi znane obraze iz slovenskega poslovnega sveta. Predsednik uprave BTC d.d., Jože Mermal je dejal, »da moramo biti pripadni gospodarski družbi v kateri delamo in prav tako tudi fakulteti na kateri smo študirali, kajti vežejo nas lepi spomini in kolegi. Pravi tudi, da se na takšnih dogodkih vedno najdejo kakšne nove ideje, sveža razmišljanja, ki jih analiziramo in to je tisto kar te tudi druži, ker to je naša stroka in v stroki vedno veš, da še nisi prišel do konca«.

Iz oglaševalske agencije Pristop, je večer na Alumni dogodku preživljala tudi mag. Marjeta Tič Vesel, ki je mnenja,  da so takšni dogodki nekaj posebnega, kajti tudi sama je med tistimi, ki so že »malo starejši Alumniji« in je navdušena nad tem, da lahko tu srečaš veliko ljudi, vzdušje pa je nekako čarobno.

Med drugim smo srečali tudi prof. dr. Sergejo Slapničar, ki si je svoja študentska leta najbolj zapomnila po združenju Aiesec, kjer so organizirali tuje prakse in vabili takrat tuje študente. Takrat namreč še ni bilo množičnih izmenjav študentov, kot jih poznamo danes in potovanja so zato pomenila pomembno študijsko popestritev.  Prof. dr. Vlado Dimovski pa nam je razkril, da je sam diplomant narodno gospodarske smeri. Takrat je bilo pri tem predmetu pet takih diplomantov. Dodaja, da je takrat mislil, da bodo bolj upravljali z ekonomijo države, danes pa meni, da je bolj pomembno kaj naredimo v podjetjih.

Zaključim pa naj z mislijo prodekanje za razvoj, prof. dr. Maje Makovec Brenčič, kateri se je dogodek zdel odličen, saj je to kar pravzaprav potrebujemo za uspeh v prihodnosti. »Alumni je jedro vsega dogajanja, najprej vsi skupaj ustvarjamo in spet skupaj naprej gradimo in če nimamo dobrih Alumnijev seveda tudi ne moremo biti dobra šola in danes smo lahko izredno ponosni na to kar smo videli, doživeli in koliko se nas je zbralo.«

Ajda Gavrilov, ef news

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ!

Details

Date:
1 oktobra, 2012

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si