STRATEGIJA RAZVOJA ELEKTRO ENERGETSKO – PODNEBNEGA SISTEMA SLOVENIJE DO LETA 2050

9 junija, 2022 @ 4:00 pop - 6:00 pop UTC+0
Loading Events
 • This event has passed.

Datum: Četrtek, 9. junij 2022 ob 16h

Lokacija: Plava dvorana, Ekonomska fakulteta UL

 

V bližnji prihodnosti bodo podnebne spremembe, povzročene z emisijami toplogrednih plinov zaradi uporabe fosilnih virov energije, odločilno vplivale na naše življenje. Zato je pomembno, kako bomo izvedli energetski prehod v nizkoogljično družbo, v kateri bodo fosilne vire energije nadomestili brez- oziroma nizkoogljični viri. Glavni energetski vir bodočnosti bo električna energija, zato je njeni uporabi, proizvodnji in njenih vplivih na okolje potrebno posvetiti posebno pozornost.

Svet za razvoj pri SAZU je decembra lani oblikoval posebno delovno skupino z namenom, da pripravi strokovno podlago za več razprav na področju podnebnih sprememb in energetike. Gradivo o razvoju elektro energetskega sistema Slovenije, ki je nastalo v sodelovanju predstavnikov energetske, ekonomske in biološke stroke, bomo predstavili v četrtek, 9. 6. 2022, s pričetkom ob 16. uri v prostorih Ekonomske fakultete – v Plavi dvorani.

 

Program predstavitve:

 • Uvodni nagovor vodje delovne skupine, mag. Drago Babič, Svet za razvoj SAZU
 • Predviden gospodarski razvoj in poraba električne energije v Sloveniji do leta 2050, Prof. dr. Jože Damijan, EF Univerza v Ljubljani
 • Strategija razvoja elektro energetsko – podnebnega sistema Slovenije do leta 2050, Mag. Aleksander Mervar (ELES) in Dr. Dejan Paravan (GEN-I)
 • Ekonomski vidiki razvoja sistema s poudarkom na investicijah in stroških proizvodnje, Prof. dr. Jože Damijan, EF Univerza v Ljubljani
 • Pogled biologov na razvoj elektro energetsko – podnebnega sistema Slovenije, Izidor Ostan Ožbolt, Svet za razvoj SAZU
 • Okrogla miza in diskusija oz. odprta razprava

 

PRIJAVA

  Details

  Date:
  9 junija, 2022
  Time:
  4:00 pop - 6:00 pop UTC+0

  Venue

  Ekonomska Fakulteta
  Kardeljeva ploščad 17
  Ljubljana, 1000 Slovenija
  + Google Map

  Organizer

  Alumni EF
  Email
  alumni@ef.uni-lj.si

  Dogodki