Študentje potrebujejo izkušnje!

16 novembra, 2014
Loading dogodki
  • Ta dogodek je minil.

V četrtek, 16.1. so se na Ekonomski fakulteti neformalno družili člani usmerjevalnega in in upravnega odbora Alumni kluba Poslovna informatika.

Predsednik upravnega odbora, Džangir Kolar, kot povod za srečanje navaja mreženje in podajanje idej, z namenom dviga kakovosti izvajanja programa poslovne informatike. Kot je dejal bodo raziskovali »Kakšna znanja v programu poslovne informatike že imamo na fakulteti, kaj manjka in kaj potrebujemo«.

Udeleženci so mnenja, da potrebujemo prodajalsko usmerjen kader, poslovna znanja, osnovno in programsko poznavanje baz, pogajalska, komunikacijska in sposobnostna znanja ter sposobnost timskega in projektnega sodelovanja.

Na prvo mesto pa so vsi zbrani postavili dejstvo, da študentje potrebujejo izkušnje. Namreč realnost je, da imajo brez teh, po končanem študiju manjšo možnost zaposlitve; kot izkušeni delavci brez izobrazbe. Naučiti jih je potrebno tako, da so sposobni delovati v različnih podjetjih.

V prihodnosti se bo torej veliko razpravljajo o tem, kako teorijo v največji meri približati praksi in hkrati pridobiti zanimanje študentov. Cilj je prepoznati želje študentov, jim pomagati z znanjem ter jih nato zaposliti.

Petra Hrovat, EFNews

Podrobnosti

Datum:
16 novembra, 2014

Prizorišče

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Alumni EF
E-naslov:
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

14Mar

Slovenska davčna prenova ali misija nemogoče?

5:00 pop - 6:00 popEkonomska Fakulteta
27Mar

Alumni EF podjetniški POP UP

11:00 dop - 6:00 popEkonomska Fakulteta
08Mar