V družbi prefinjenega konjaka in elegantnih cigar

4 decembra, 2013
Loading Events
  • This event has passed.

Veselo decembrsko razpoloženje se je 4. decembra pod okriljem sekcije Alumni GURMAN odvijalo v duhu in okusu konjaka ter cigar. Člani Alumni kluba so v Austria Trend Hotelu degustirali in uživali ob žlahtnih aromah različnih vrst konjakov blagovne znamke Martell, ki jih je predstavila gospa Majda Debevc, vrhunska strokovnjakinja na tem področju.

Mreženje ob gurmanskih užitkih

Po besedah predsednika Alumni Kluba Janeza Škrabca je Alumni GURMAN dogodek pomemben predvsem z vidika mreženja: »Da se med diplomanti stkejo vezi ob gurmanskih užitkih,« ter dodal »poznavanje hrane in pijače je pomembna plat v življenju, ki spada k splošni izobrazbi.« S predsednikovimi besedami se je strinjal Martin Kosaber iz sekcije Alumni GURMAN in dodal, da udeleženci spoznajo kaj je konjak, kako se ga pije ter kako se pokadi cigare. Vse z namenom, da v visokih družbah ne bodo izpadli nevedni.

Umetniška kreacija različnih letnikov in sodov

Konjak odlikujejo mešanice različnih arom in občutkov, po besedah Majde Debevc, naj bi en kozarec te prefinjene francoske pijače, ki se ponaša z zaščitenim geografskim poreklom, zadoščal za celoten večer. Njegov vonj in okus se namreč spreminjata iz trenutka v trenutek. Za izvrsten konjak pa je potreben čas: »Ni bližnjic, potrebno je dolgotrajno zorenje v hrastovih sodih,« je dejala Debevčeva, ki je udeležence popeljala čez paleto štirih različnih vrst konjakov, ki se razlikujejo po starosti.

Obred kajenja cigar

»Vinska trta in plemeniti tobak sta edini rastlini, ki se obnašata isto,« je v nadaljevanju dejala gostja ter predstavila sestavo cigar in obred kajenja. Člani Alumni so imeli po končanem seminarju priložnost pokaditi cigare Cao sopranos in okusiti tobak iz daljnega Hondurasa.

Srečanje Alumni članov se je ob kozarcu Martella in cigari nadaljevalo v preddverju hotelu, kjer so se tkale nove vezi in poznanstva.

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ!

Jana Drolc, EFnews

Details

Date:
4 decembra, 2013

Venue

Austria Trend Hotel
Dunajska cesta 154
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

18Sep
02Okt

Poslovna ekskurzija v Ženevo

12:00 dop - 11:59 popŽeneva
21Nov

Alumni JUMP – Več kot le karierni sejem

12:00 pop - 6:00 popStožice, Ljubljana