Vesolje okusov: bogata slovenska kulinarika na ravni pravega gurmana

12 novembra, 2014
Loading Events
  • This event has passed.

V sredo, 12. novembra 2014, je v organizaciji sekcije Alumni GURMAN na Ekonomski fakulteti (EF) potekalo kulinarično druženje. Pod sloganom »Vesolje okusov« je bilo mogoče pokušati pestro paleto slovenskih kulinaričnih dobrot. Obiskovalci – gurmani so imeli priložnost udeležbe tudi na delavnicah, ki so jih pokrovitelji dogodka pripravili na temo vina, žganja in piva.

Ta veliki kulinarični dogodek je na EF potekal v znamenju predstavitve slovenske hrane in pijače, in sicer v sodelovanju s številnimi pokrovitelji (skupina Atlantic Grupa, eVino.si, Hiša vizij, Krucefix, Mercator IP, Mesarstvo Krušič, Mlekarna Planika, MojaČokolada.si, Panvita, Pekarna Grosuplje, Reynac Pineau des Charentes in Pivnica Bunker). Po besedah organizatorke Urše Žorž iz sekcije Alumni GURMAN je to tudi spodbujanje slovenske kulinarike. »V sekciji Alumni GURMAN želimo ponovno povezati člane Alumni kluba, jim predstaviti slovensko kulturo ter jih mrežiti s poslovnimi partnerji.« Kot je še dejala, bodo na EF v prihodnosti organizirali še druge dogodke, ki so prav tako že potekali: spoznavanje ob čaju, večer konjaka, cigar in podobna tematska druženja.

Pomemben del dogajanja so predstavljale tudi kulinarične delavnice. Delavnico o žganih pijačah je vodil Denis Pavlovič, ki je predstavil slovensko blagovno znamko žganja in likerja Krucefix, zgodbo o njenem uspehu, prodor na tuji trg in prodajo v najboljših svetovnih pubih. Delavnico o pivu je vodil lastnik pivnice Bunker, to je Danijel Lovrečič, ki je predstavil različne sloge točenja piva ter razveselil člane Alumni kluba z degustacijo petih različnih vrst piva. Potekala je tudi vrhunska delavnica na temo degustacije vina, na kateri je sommelier Gašper Čarman (eVino.si) predstavil glavne karakteristike vina ter njegovo zgodovino.

Marina Ristič, EFnews

Details

Date:
12 novembra, 2014

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Maj

Akademija digitalnega marketinga

4:00 pop - 7:00 poponline