Vinsko popotovanje z vini Žorž

15 aprila @ 6:00 pop - 8:00 pop
Loading Dogodki

Sekcija Alumni GURMAN vabi vse člane Alumni EF in vaše prijatelje na virtualno vinsko popotovanje po vinski kleti Žorž. 

Pogrešamo vašo družbo in vaše zgodbe, zato vas vabimo v čudoviti vinski svet vinske kleti Žorž. Virtualna degustacija in ogled posestva bosta potekala 15. aprila 2021 od 18. do 20. ure. 

Degustacija bo vključevala: 

 • Bela vina: 
  • Pinela 2019
  • Zelen 2019
 • Oranžna vina:
  • Rebula 2018
  • Sivi pinot 2019
 • Rdeča vina :
  • Merlot barik 2015

Naročite lahko:

 • Paket za 2: 6 različnih vzorcev vina 0,25 l z vodeno degustacijo – 30€ (z DDV)
 • Paket “All in”: 6 različnih vzorcev vina 0,75 l z vodeno degustacijo – 65€ (z DDV)

*Poštnina se obračuna ločeno. Možen je tudi brezplačni osebni prevzem na posestvu Vina Žorž ali na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. 

 

Poleg virtualnega ogleda posestva in vodene vinske degustacije pa smo za vas pripravili tudi nekaj lepih nagrad. Tisti, ki bo na degustaciji najbolj aktivno sodeloval in spremljal predstavitev zgodbe vinske kleti Žorž, bo prejel eno nočitev z zajtrkom za dve osebi na domačiji.  

 

Na dogodek se je potrebno prijaviti do 5. aprila 2021. 

 

Ne spreglejte posebne priložnosti, ki jo je za vas pripravil partner dogodka Diners Club: Vsi novi imetniki kartice Diners Alumni EF boste prejeli “Paket za 2” v vrednosti 30 eur, brezplačno! Za več info nas kontaktirajte na alumni@ef.uni-lj.si.  

 

Se veselimo srečanja ob kozarcu vina Žorž!

Ekipa Alumni EF

 

O vinih, družini in vinski kleti Žorž

Z vinarstvom in vinogradništvom se družina Žorž ukvarja že 5 generacijo, vse pa se je začelo z nakupom kleti, ki je bila zgrajena l. 1696. Trenutno za kakovost vin skrbi Jernej Žorž, ki je leta 2017 dobil tudi lovoriko Lidlovega mladega vinarja. Za dobro voljo gostov, z različnimi ”štorijami” pa skrbi simpatična Anja Žorž, ki je v letu 2014 pridobila naziv Vipavske vinske kraljice. Kaj eno in kaj drugo pomeni za njihovo družino, pa boste seveda slišali in virtualno občutili v čudovitem ambientu 325 letne domačije. 

Na degustaciji se bomo posvetili avtohtonim sortam Vipavske doline kot tudi drugim. Spoznali bomo sveža, macerirana, oranžna kot tudi rdeča vina. Preizkusili bomo različne bonborčiče in se prepustili vinskim vonjavam. Anja pa nam bo predstavila nastajanje vina ter zgodbo in pomen različnih sort. 

Za vse, ki cenite slovensko domačnost, pogrešate dober kozarec vina, dobro virtualno družbo in zgodbe ostalih alumnijev, smo pripravili komplet šestih različnih vin. Želimo, da za trenutek zadihate, se sprostite in prepustite zgodbi Vina Žorž. 

Več o vinarni Žorž si lahko preberete na njihovi spletni strani.

 

Prijavi se

*Pod opombe zapišite izbrani paket vin in način dostave.

  Podrobnosti

  Datum:
  15 aprila
  Čas:
  6:00 pop - 8:00 pop

  Prizorišče

  online
  Slovenija + Google Map

  Organizator

  Alumni GURMAN