»Vsak problem je priložnost«, Andrej Miklavc

27 novembra, 2013
Loading Events
  • This event has passed.

»Ko imaš razlog, da nekaj počneš, si lahko uspešen.«
Alumni klub Ekonomske fakultete je v sredo, 27. 2. 2013 organiziral predavanje nekdanjega vrhunskega alpskega smučarja in uspešnega mednarodnega podjetnika Andreja Miklavca, ki danes deluje predvsem na področju Speaking-a in Coaching-a. Predavanje z naslovom »Higherperformance: Kako spremeniti probleme v priložnosti?« je bilo interaktivne narave, temu primerno pa je bilo tudi sproščeno in prijetno vzdušje v dvorani.

V začetnem nagovoru je Milkavc dejal, da je vsak problem lahko priložnost, ter izpostavil kako pomembno je vztrajati in si za vsak cilj, ki ga želimo doseči potrebno vzeti dovolj časa. Pomen vztrajnosti je gost primerjal s športom, ki mu je vse do konca kariere predstavljal bistvo življenja, še danes pa iz njega izpeljuje številne koristne vzporednice, tako za vsakdanje kot za poslovno življenje.

»Ko imaš razlog, da nekaj počneš, si lahko uspešen.« S temi besedami je v nadaljevanju predavanja opisal pomembnost fokusa, ki vodi do uspeha, ter pri tem dodal, da so športniki najboljši primer ljudi, ki strmijo k fokusu in posledično, v kolikor se ne pustijo motiti dejavnikom z okolja dosegajo zaželene rezultate in uspeh.

Skozi številne primere je predstavil pomembnost sledenju tistemu v kar verujemo in dejal: »Vera v lastno sposobnost in sledenje le temu vodi k uspehu.« Gost se je v drugem delu predavanja osredotočil na sprejemanje odločitev in jih izenačil z usodo. »Odločitve sprejemamo na podlagi stanja in kriterijev« je dodal, in s tem izpostavil pomembnost posameznikovega pozitivnega pogleda na življenje, ki odloča kakšna bo končna sprejeta odločitev.

Z naslednjimi besedami je gost zaključil predavanje in v dvorani pustil pozitiven pečat ter pustil marsikaterega udeleženca misliti.»Problem je vprašanje na katerega nimamo odgovora, zato svoj fokus usmerjamo z vprašanjem. Tako nam vsak problem prestavlja priložnost

Dogodek se je že tradicionalno nadaljeval s sproščenim druženjem udeležencev ob kozarcu vina.

Za EFnews je še dodal: » Zelo sem vesel, da me je ALUMNI klub povabil k projektu, ter spodbujam agilnost kluba pri organiziranju projektov

Galerija

Jana Drolc, EFnews

Details

Date:
27 novembra, 2013

Venue

Ekonomska Fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizer

Alumni EF
Email
alumni@ef.uni-lj.si

Dogodki

21Maj

Akademija digitalnega marketinga

4:00 pop - 7:00 poponline