Komunikacija ekonomske znanosti v StudiuEF

Ekonomska fakulteta v Ljubljani (EF UL), z veseljem najavlja začetek inovativnega projekta, v katerem bo angažirana ekonomska znanost postavljena v središče dialoga o ključnih ekonomskih politikah in njihovem vplivu na kakovost življenja v Sloveniji.

V okviru pobude StudioEF bo EF UL aktivno predstavljala mnenja in pomen znanstvenih dosežkov v ekonomiji, izpostavljala pomembne izboljšave ali pomanjkljivosti v ekonomsko-političnih odločitvah in spodbujala strokovne debate. Projekt bo zagotavljal vrhunsko kakovost in odličnost pri svetovanju gospodarstvu, v pedagoški praksi in pri prispevku k družbeno-ekonomskemu napredku z namenom okrepiti prepoznavnost in vpliv ekonomske znanosti.

Projekt je rezultat sodelovanja med EF UL in Slovensko tiskovno agencijo (STA), ki skupaj stremijo k temeljiti obravnavi sodobnih družbenih tem preko video intervjujev z raziskovalci in profesorji EF UL.

Toplo vas vabimo k ogledu prvega v seriji video intervjujev z izr. prof. dr. Aljošo Valentinčičem, ki na EF UL pokriva področje denarja in financ. Razprava se je osredotočila na temo ljudskih obveznic in raziskovanj v Vedenjskem laboratoriju.

Serija intervjujev bo na voljo enkrat mesečno. Da bi ostali na tekočem z vsemi objavami, se prijavite na YouTube kanal Ekonomske fakultete.