LJUBLJANA MBA predstavlja novo smer

LJUBLJANA MBA z novo smerjo oblikuje prihodnost

LJUBLJANA MBA je vrhunski mednarodni program za razvoj najvišjega nivoja managerjev. Program Umetna inteligenca v poslovanju samo potrjuje zavezanost programa k zagotavljanju v prihodnost usmerjenih znanj in veščin. Ker umetna inteligenca nadaljuje spreminjanje gospodarskih trgov, zaposlitvene trende in procese dela po vsem svetu, je nujno, da so vodje pripravljeni na bodoče izzive. Obsežen program združuje ekonomsko in poslovno razumevanje s poudarkom na področju umetne inteligence.

Sodelovanje z vrhunskimi institucijami in UI strokovnjaki

Pri specializaciji programa LJUBLJANA MBA gre za edinstveno združitev odličnih strokovnjakov iz prakse in raziskovalcev ter treh vrhunskih slovenskih institucij: Institut »Jožef Stefan«, Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco (IRCAI) pod okriljem UNESCO in Ekonomska fakulteta v Ljubljani.

Mitja Jermol, predstojnik programskega odbora za umetno inteligenco in krožno ekonomijo na IRCAI, vodja oddelka za prenos znanja ina IJS in eden največjih poznavalcev umetne inteligence v Sloveniji: “Umetna inteligenca že dolgo ni več del zgolj raziskovalnega sveta. Izobraževanje, vzpostavljenje pravilnega odnosa do tovrstne tehnologije in gradnja globalnih kompetenc so ključni za vodje, odločevalce in managerje, ki želijo svoje ekipe in podjetja popeljati v prihodnost. Smer Umetna inteligenca v poslovanju na programu LJUBLJANA MBA bo udeležence opremila s potrebnim znanjem in veščinami za uspešno vključevanje in učinkovito uporabo UI tehnologij v vse nivoje poslovanja.” 

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, nosilka programa LJUBLJANA MBA, že leta vzdržuje ugled odličnosti in kakovosti med ekonomsko-poslovnimi šolami v Sloveniji in regiji. To potrjujejo tudi dejstvo, da je edina šola v širši regiji, ki je del elitne skupine trojno akreditiranih mednarodnih šol – ima mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA. Ta dosežek fakulteto umešča med 1 odstotek najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu. Vključitev umetne inteligence v ugledni program LJUBLJANA MBA še dodatno potrjuje zavezanost Ekonomske fakultete v Ljubljani pri zagotavljanju relevantne in napredne izobrazbe. Hkrati pa je tudi edina šola v regiji umeščena na prestižno lestvico Financial Times in LJUBLJANA MBA tako spada med 100 najboljših programov v regiji.

Nove tehnologije zahtevajo nove vodstvene kompetence

Mitja Kovač, izkušeni profesor prava iz Ekonomske fakultete v Ljubljani in predavatelj na programu LJUBLJANA MBA, je poudaril pomen te smeri v slovenskem kontekstu in dejal: “Ker umetna inteligenca širi meje zmožnosti pametnih naprav, so managerji in vodje primorani razumeti razvijajoče se tehnologije, prepoznati njihovo praktično uporabnost v svojih podjetjih, ozavestiti kritično razmišljanje in spoznati reševanje etičnih dilem, ki jih bo z vstopom UI v vse procese dela vse več. Slovenija se je izkazala kot središče tehnoloških inovacij, vključitev umetne inteligence v program, kot je LJUBLJANA MBA, pa je naraven korak.”

Partnerstvo tudi z vodilnim tehnološkom gigantom

Program LJUBLJANA MBA specializiran za področje umetne inteligence v poslovanju pa je prinesel še eno pomembno partnerstvo slovenskega izobraževalnega okolja in ene največjih tehnoloških podjetji na svetu, Google. Metka Svetlin, vodja Google Adriatic, je delila svoje misli o sodelovanju in dejala: »Veseli nas, da lahko Google.org podpira ekosistem umetne inteligence v Sloveniji s financiranjem projektov za približevanje umetne inteligence podjetjem in s tem tudi prispeva k pospeševanju digitalne preobrazbe Slovenije na vključujoč način.” 

Posebna smer Umetna inteligence v poslovanju pri programu LJUBLJANA MBA tako ponuja izjemno priložnost Google-ovih štipendij za posameznike, ki želijo izstopati v poslovnem svetu s pomočjo izkoriščanja moči umetne inteligence. Z izbranimi strokovnjaki in predmetnikom ter možnostjo sodelovanja s ključnimi igralci iz sveta UI, bo smer pomembno vplivala na slovensko poslovno okolje in širše. Skupaj bomo oblikovali prihodnost poslovnega okolja, ki temelji na inovativnosti, napredku in trajnostnem razvoju.

O LJUBLJANA MBA

Program LJUBLJANA MBA je zasnovan za talentirane posameznike, ki želijo nadgraditi znanje poslovanja in vodenja, da bi svoje kompetence za delovanje v poslovnem svetu povzdignili na višjo raven – za večjo konkurenčnost, inovativnost, uspešnost in poslovno odličnost. Dva leti kariernega in osebnega razvoja sta zasnovani tako, da zagotavljata celostno izobraževanje, ki vključuje akademsko znanje, medsebojno učenje, individualno svetovanje in učenje na primerih iz prakse. Za več informacij o programu LJUBLJANA MBA in smeri Umetna inteligenca v poslovanju obiščite spletno stran LJUBLJANA MBA – AI in Business.

Kontakt:

Maja Kožuh, vodja programa LJUBLJANA MBA
maja.kozuh@ef.uni-lj.si