Karierni sejem Alumni UP povezuje, mreži in zaposluje

V četrtek, 20. oktobra 2022, je ljubljanske Stožice napolnila drugačna množica od tiste, ki se tam navadno zbere. V popoldanskih urah so se v Stožicah namreč zbrali številni predstavniki podjetij in iskalci zaposlitve, s skupnim ciljem povezati se in najti pravo poslovno sinergijo. Alumni UP je v želji, da uspešna podjetja poveže z mladimi slovenskimi upi, gostil skoraj 50 različnih podjetij. Nasmejani obrazi predstavnikov podjetij so poskrbeli za sproščeno vzdušje in s tem pomagali diplomantom – alumnom in iskalcem novih zaposlitvenih priložnosti, da na preprost način vzpostavijo stik z njimi.

Karierni sejem je podpiral bogat program, kjer so strokovnjaki na delavnicah in okroglih mizah delili svoje izkušnje s področja razvoja kariere, predajali znanje glede izboljšanja zaposlitvenih kompetenc, obiskovalce opremili z različnimi strategijami, ki jim bodo pomagale pri gradnji kariere, ter jim svetovali, kako s predstavitvijo narediti dober prvi vtis, pa naj bo to na LinkedInu ali v živo. Da je bilo resnično poskrbljeno za vse, so udeležence na pot oblikovanja kariere pospremili tudi z brezplačnim profesionalnim fotografiranjem.

Več kot 20 podjetij je predstavilo zaposlitvene možnosti v hitrih, 10-minutnih razgovorih, ki so bili pri nekaterih bolj, pri drugih manj formalni, pri vseh pa predvsem odlična priložnost za prvi stik med podjetjem in zainteresiranimi iskalci zaposlitve. »Super je, ko se lahko na enem mestu, v enem dnevu predstaviš tako velikemu številu podjetij. Do sedaj sem opravila tri hitre intervjuje in dneva še ni konec. Polna vtisov sem, predvsem pa si želim, da bi današnji dan obrodil sadove,« je povedala Andreja, alumna Ekonomske fakultete.

Dan, ki bi ga moral obiskati vsak, ki si želi dvigniti kariero na višjo raven, pa naj bo v iskanju zaposlitve ali že zaposlen, je poskrbel za neprecenljiva znanja, nova poznanstva in priložnosti za mreženje, s tem pa dogodek Alumni UP spremenil v več kot le karierni sejem.

Danica Tajčman, EFnews