NOVICE

Junija se je na Ekonomski fakulteti odvijala pereča diskusija o vplivu kratkoročnih najemov na turizem, stanovanjski trg in širšo skupnost. Dogodek z naslovom Kratkoročni najemi: izziv ali priložnost za slovenski turizem? je otvorila Ljubica Kneževič Cvelbar s predstavitvijo statistično pridobljenih podatkov o kratkoročnih najemih.   Po zadnjih podatkih AirDNA je v Sloveniji približno 13.000 nepremičnin, ki se oddajajo prek platform kot sta Airbnb in Vrbo. To predstavlja znatno povečanje v primerjavi...
Preberite več
Okrogla miza Regulacija kripto trgov ter digitalni evro: izzivi in priložnosti je združila različne strokovnjake, ki so razpravljali o prihodnosti finančnih trgov v Evropi. Dogodek je bil namenjen osvetlitvi novih evropskih regulativnih okvirov za kripto sredstva ter razpravi o vplivu digitalnega evra na finančne sisteme in uporabniško izkušnjo. Ključne ugotovitve in stališča, predstavljena na okrogli mizi, ponujajo vpogled v kompleksnost in perspektive razvoja teh tehnologij v Evropi.
Preberite več
In the face of escalating healthcare costs and limited budgets, the healthcare industry is undergoing a transformative shift towards digitalization and value-based health care. This transition was the focal point of the event titled "Digitalisation in Health Care: Opportunities of Value-Based Health Care Paradigm," organized by the Alumni of the School of Economics and Business, University of Ljubljana (SEB LU).
Preberite več
Vabljeni k ogledu četrtega video intervjuja v sklopu partnerskega projekta Ekonomske fakultete in Slovenske tiskovne agencije STA – StudioEF.  Tokratna gostja je bila prof. dr. Adriana Rejc Buhovac.
Preberite več
Umetna inteligenca je lahko zelo koristen pripomoček za zaposlene, če jo znajo kritično ovrednotiti in pravilno uporabiti je ocenila profesorica Domadenik Muren. Tudi sicer je razvoj umetne inteligence po njenih besedah neločljivo povezan z vseživljenjskim učenjem.
Preberite več
1 2 3 8

Delite z nami

Delite z nami novice, za katere verjamete, da bi zanimale tudi vaše Alumni kolege. Pišite nam na alumni@ef.uni-lj.si in z veseljem bomo primerne vsebine objavili na naši spletni strani.

Zadnje novice

Kratkoročni najemi: izziv ali priložnost za slovenski turizem?
27. junija, 2024By
Regulacija kripto trgov ter digitalni evro: izzivi in priložnosti
19. junija, 2024By
Alumni zgodba: Lana Delač
11. junija, 2024By