Prvi podjetniški POP UP navdušil obiskovalce

V sredo, 27. marca 2024, je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani premierno potekal dogodek Alumni EF: Podjetniški POP UP.

Dopoldan so bile med Malo in Veliko dvorano stojnice, na katerih se je predstavilo 7 uspešnih podjetnikov Alumni EF. Januš Grm, ustanovitelj kulinaričnega podjetja DineUrh Kovačič, soustanovitelj podjetja PsyBit, samostojna podjetnica in superfinalistka 9. sezone Masterchefa Anja FirGašper Sovdat, soustanovitelj in vodja podjetja Nord Drinks d.o.o.Julija Planinšek, inštruktorica vodenih vadb in soustanoviteljica Čuječe gibalniceKatja Goljar, soustanoviteljica modne znamke Relove ter Tjaša Bračko, soustanoviteljica podjetja z izdelki za nego obraza Eggo.

Obiskovalci so se tako lahko seznanili z njihovo ponudbo, sodelovali v nagradnih igrah, preizkušali nove izdelke ter, imeli izjemno priložnost za mreženje s podjetniki. V pogovorih 1 na 1 v Klubski sobi, so zainteresirani iz prve roke pridobili več informacij o podjetništvu.

Popoldan se je odvil podcast v živo, ki jo je vodil Jure Laharnar, podjetnik ter voditelj Underdog podcasta. Prvi se je občinstvu predstavil Jure Knehtl, ustanovitelj JK’s ECOM growth consulting. Priznal je, da po končanem študiju ni točno vedel, kaj bi rad počel, nato pa ga je izjemno pritegnilo delo v digitalnem marketingu, kjer dela še sedaj. Mladim svetuje, naj se po študiju čimprej lotijo dela v praksi ter tam nekje najdejo ”tisto iskrico”. Druga gostja, Nika Kristina Butina, direktorica in soustanoviteljica startupa Epidemic, je svojo podjetniško žilico odkrila že kot osnovnošolka. Poudarila je, da se kljub novodobnemu razmišljanju še vedno pozna velika razlika med moškim podjetnikom in žensko podjetnico, obenem pa spodbudila študentke, naj jim to ne bo ovira. Zadnji gost v pogovoru je bil Andraž Gavez, ustanovitelj spletne trgovine mojacokolada.si in iznajditelj znamke BAM – Become a Master. Andraž je že pri 18. letih vedel, da si želi postati podjetnik. Za seboj ima že več kot 10 let izkušenj s spletno prodajo in zase pravi, da mu najbolje ustreza delo od doma. Čeprav nerad, je vseeno svetoval študentom: ”Obkrožtei se s pravimi ljudmi, sploh s tistimi, ki so en korak pred tabo.” Posnetek pogovora si lahko ogledate spodaj.

Metka Žerjal, Efnews